Oblivion – trailer

tom_cruise_oblivion_movie-wide

V poslední době se vynořila opravdu hodně velká záplava zajímavých trailerů, které si zaslouží zvýšenou pozornost.
Prvním z nich je postapokalyptická akce Oblivion, ve které, soudě dle traileru, Tom Cruise hraje Toma Cruise (sympatický cool frajírek co před akcí neuhne), Morgan Freeman hraje Morgana Freemana (sympatický mentor a leader s uhrančivým hlasem) a režisér Kosinsky po Tronovi vizuálně přešel z neonového Matrixu na lehce špinavý Apple design (silně připomínající i akčně-logickou hru Portal).
Což opět vypadá neskutečně efektně a trailer si drží slušné tempo a gradaci, obzvlášť při kamerových veletočích snímajících velkolepě působící akční a trikové scény.

Ty také zabírají v ploše traileru spolu s Cruiseovým hláškováním nejvýraznější plochu a trochu tak upozaďují příběh, ani ten by ale neměl být příliš jednoduchý a hloupý – Tom Cruise v něm zjišťuje že se zpustošením Země mimozemšťany a následným vysídlením takřka veškerého obyvatelstva na orbitu to nebylo přesně tak jak se oficiálně tvrdí, a že to má nejspíš co dělat s dávnou expedicí na Mars, jejíž přeživší členku v hibernaci na Zemi najde a zachrání (Olga Kurylenko – hezká moc není, hrát také neumí, ale vecpe se zjevně všude).

Cuise je teď po čtvrté Mission Impossible zas jednou po dlouhé době za docela velkou hvězdu, rozpočet 130 milionů nevypadá vzhledem k velkoleposti filmu příliš přepáleně a i ten nešťastný Kosinského Tron: Legacy se nakonec jakž takž zaplatil, takže finanční průšvih by z tohoto být nemusel, takže zbývá už jen doufat aby z toho byl i dobrý film. Alespoň tak jako ono pokračování Trona.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>