James Cameron opuští Battle Angel Alitu

xniomb9q0wkxzg5duo7v

A, jakkoli je to bizarní, je to skvělá zpráva. Cameron sice pořád je jeden z nejlepších režisérů všech dob, král světa a tak, ale také je to člověk, který jednomu filmu obětuje klidně i deset let života… a který se teď soustředí hned na několik pokračování Avataru.

179237O Alitě mluví už od minulého tisíciletí, a už tehdy jen při té představě spustil vlnu vlhkých snů mezi všemi fanoušky filmové akce, ale pořd se k ní nemohl dokopat, až už to pomalu vypadá že se chystá dřív umřít, než ji dostane do kin. Nejprve čekal až dozraje technologie, které pak mohutně pomohl svým Avatarem, ale právě práce na něm už ho zablokovaly trvale – a tak se teď rozhodl předat otěže svému kamarádovi, Robertu Rodriguezovi. Tedy přesun od jednoho z největších perfekcionistů na filmovém nebi, k jednomu z největších pankáčů, který když chce, tak film dokáže vyrobit snad i na koleně a zastane v u něj vlastnoručně půlku produkčních profesí.

A nemůžu se ubránit pocitu, že tenhle přístup mi k Alitě sedí snad i víc. Obzvlášť pod Cameronovým dozorem, protože ten samozřejmě otěže nepouští z ruky zcela. Adaptace mangy o sci-fi andílkovi plná epické akce si Rodriguezovský trash a vizualitu zaslouží, monstrózní nasazení filmových triků a green screenů má také v malíku, a zároveň je jistota že jak ten se pustí do práce, tak film vznikne velice rychle.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>