Never let me go

never_let_me_go_002

Velmi zajímavé sci-fi se chystá i ve Velké Británii: režisér Mark Romanek (před lety natočil jeden z nejzajímavějších filmů s Robinem Williamsem – Expres foto) tu na Anglickém venkově natáčí „Never Let Me Go“ s Kierou Knightley, která zjišťuje její po šťastném vyrůstání na venkovské internátní škole bylo jen zástěrkou pro pěstování budoucích dárců orgánů.

Srovnání s podobně zaměřeným Ostrovem Michaela Baye se tu přímo nabízí, ale „Never Let Me Go“ naštěstí nebude jen pitomou akční naháněčkou plnou výbuchů, epileptického střihu a blondýn v uplých oblečcích, ale přímo naopak melancholickým výletem do temných hlubin lidské duše s romantickými podtóny.

Trailer spíše než klasicky střižené sci-fi připomíná starší Kieřin romantický film Atonement, což rozhodně nemusí být na škodu… jen doufejme že bude mít trochu propracovanější příběh než například právě Atonement. Což ale snad není jen bláhová naděje vzhledem k tomu, že děj je postaven na vysoce ceněné knize angličana Kazua Ishigura.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>