Neuromancer bez režiséra

neuromancer_0 (1)

neuromancer_wallpaper-4544
Neuromancer Williama Gibsona, zakladní kámen a zároveň nejvyšší etalon cyberpunku, je ve stavu přípravy na natáčení už déle, než si kdo vůbec chce pamatovat… a když už to s ním projednou začne vypadat dobře, tak se to zákonitě o to víc musí podělat. Takže už jsme měli hotový, a hlavně samotným Gibsonem posvěcený scénář, měli jsme režiséra co má za sebou už pár hezky špinavých a za hranu mainstreamové zábavy jdoucích sci-fi, měli jsme pozitivní příznaky že se brzo začne točit… a zase nemáme nic. Sice do projektu přišel další velký producent s finanční inekcí, ale zároveň odešel režisér Vincenzo Natali (Kostka, Splice), a s ním i onen scénář.

Začíná se tedy zřejmě zase od nuly, jen s obávám se větším příklonem k masovému publiku, což je obzvlášť k vzteku teď, když se kolem rojí jeden zajímavý cyberpunkový projekt za druhým. Ať už mírně hipster intelektuální konverzačka Ex Machina, nebo dlouho očekávané pokračování Blade Runnera (do jehož crew btw právě přibyl Roger Deakins, jeden z nejlepších kameramanů chodících po této planetě). Jen na tu legendu z největších se stále bude dál čekat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>